Bergerac/Libourne 30-07-2021

Dit weekend was voor mij de afsluiting van een tot nu toe schitterend verlopen seizoen. Onze duiven wisten ons keer op keer weer te verrassen en zorgde er tot dan nog voor dat we aardig mee draaide om de felbegeerde kampioenschappen. Ook dit jaar weer op Nationaal niveau stonden wij ons mannetje en vrouwtje natuurlijk.

In dit weekend stonden 2 vluchten gepland te weten Narbonne Z.L.U en Bergerac. Met name de laatste was ons betreft er alles aan gelegen om van dit slotweekend tot een goed einde te brengen om in ieder geval bij te blijven.

De belangrijkste vlucht was voor ons Bergerac omdat we daar de meeste kampioenschappen moesten zien te verdedigen. De duiven werden op vrijdag om 14.00 uur gelost. In met name Frankrijk konden verspreid over het land weer buien ontstaan en zou de wind hierdoor ook kunnen aantrekken tot windkracht 4 tot 5 uit zuid-westelijke richting. Met de Bordeaux eerder dit jaar nog in het achterhoofd wist men haast zeker dat er weer duiven zouden kunnen vallen in de nachtelijke uren.

Omdat wij ook voor het eerst op Bordeaux mochten meemaken met 3 nachtelijke aankomsten, waarvan we de eerste helaas niet hebben zien komen omdat we nog op bed lagen. Zeiden we vooraf al tegen elkaar dit gebeurd ons nooit meer. Zo gezegd zo gedaan. Omdat we ook duiven mee hadden op Narbonne begon het wachten voor ons dan ook al vroeg in de avond.

We hadden dus al vroeg post gevat en alles in gereedheid gebracht voor mogelijk nachtelijke aankomsten dit keer ook incl. de verlichting in de kooien en ren.

Omdat ik zelf niet zo’n lange wachter ben, en ik het al snel beu wordt besloot ik toch maar snel wat te slapen. Om 00.25 u. hoort Petra achter haar een duif vallen. Deze viel op de schutting naar de verlichte ren omdat hij waarschijnlijk daar de duiven zag zitten. Ze roept mij wakker en op het moment dat ik omhoog kwam en de duif benaderde vloog hij op en verdween achter de kooi. Ik dacht nog nu kan ik het schudden. Snel de sleutel gepakt van de poort om te kijken waar hij nu zou kunnen zitten. Achter de kooi aangekomen hoor ik hem weer opvliegen en vliegt terug naar de voorkant van de kooi en valt gelukkig op de spoetnik en het systeem piepte ( PUFFFFF Gelukkig dacht ik ) Omdat ik in eerste instantie dacht dat het om een duif van Narbonne ging zag ik bij het openen van de klep dat hij in een andere bak vloog. VERREK dacht ik het is er een van Libourne. Nadat ik hem bij zijn duivin had gelaten loop ik de kooi uit en zie dat mijn 2e duif “Porsche” in de spoetnik zat. Nou ik kan u vertellen dan giert de adrenaline echt door de keel. Zeker met de wetenschap dat “Porsche” op Dax ook al een 3e Nationaal had gespeeld.

Snel de meldlijst op compuclub nagekeken en stonden beide duiven in Sector 1 als 1e en 2e gemelde op de meldlijst. Natuurlijk weet je dat er nog duiven overeen kunnen gaan met grotere afstanden. En dit gebeurde dan ook, uiteindelijk speelde ze beide dan nog Teletekst met een 8e & 9e Nationaal Sector 1 was mijn vlucht al geslaagd.

Nu eenmaal klaar wakker dan toch maar de duiven verder opgewacht. Toen om 02.53 u. er met een bloedgang nog een duif viel. ( welke zo hard aankwam dat hij over de spoetnik gleed en aan de andere kant er af viel ) om vervolgens een tweede poging te ondernemen om te vallen op de klep. Bleek dit de volle nestmaat van “Porsche” te zijn en tevens mijn 2e getekende. Was onze missie geslaagd en waren de benodigde punten voor de kampioenschappen binnen. En wat voor kampioenschappen.

Met 21/12 prijzen mogen we zeker niet klagen met de volgende aankomsten :

00.26 – 00.26 – 02.53 – 05.48 – 06.09 – 06.26 – 06.33 – 06.52 – 07.16 – 07.53 – 08.15 en 08.20 mogen we spreken van een geweldige vlucht, en een mooie afsluiting van een SUPER seizoen.

Hiermee zijn onderstaande kampioenschappen tot nu toe binnen gehaald.

In eigen sterke vereniging C.C.Breda

1e Hokkampioen Marathon

1-2-3-6-7-8-9 enz Duifkampioen Marathon

Rayon 3 Union de Baronie  ( 350 leden )

1e Aangewezen Marathon

1e Onaangewezen Marathon

1e en 2e en 6e enz. Duifkampioen Marathon

Afdeling Brabant-2000 ( 1250 leden )

1e Aangewezen Marathon

1e Onaangewezen Marathon

3e en 4e en 12e Duifkampioen Marathon

N.P.O – Nationaal

1e Nationaal hokkampioen Marathon aangewezen van Nederland

10e en 11e Nationaal Duifkampioen Marathon

Barcelona 11-07-2021

Deze vlucht zal voor altijd in mijn geheugen gegrift staan. Na een uitgestelde lossing op vrijdag waar ik eigenlijk nog helemaal niets van snap, kregen de duiven op zondag 06.45 u. het startsein om aan de vlucht der vluchten van dit seizoen vanuit Barcelona te gaan beginnen.

Ik zal deze vlucht niet snel meer vergeten, niet alleen dat dit mijn 1e deelname ooit is zolang ik duiven heb, had ik hieraan nog nooit deelgenomen. Op advies van Jan Sas uit België heb ik besloten om aan deze vlucht deel te nemen. Ik had Jan een duif in handen gegeven en gevraagd wat moet ik hiermee. Het was een doffer welke op dat moment nog niet had gemist, maar geen echt vroege prijzen had gevlogen tot zijn laatste vlucht ná Bergerac, welke eigenlijk Dax was maar door de zware weersomstandigheden was ingekort en waarvan hij weleens waar wel een kopprijs pakte. Jan adviseerde mij om hem op Barcelona te zetten. Omdat ik ook nog 2 duiven van 2015 op de vlieghokken had zitten en waarvan het kopvliegen ook wat af was, en waarvan 1 de vader was van de voornoemde duif. Was de planning om met 3 duiven deel te nemen. Deze planning werd al snel overhoop gegooid doordat ik in de voorbereiding de vader op een kort trainingsvluchtje vanuit Wernhout was verspeeld. Omdat de andere doffer van 2015 enkele slechte broekpennen had en ook nog eens hiernaast een pen had gegooid vond ik het gat in de vleugel toch wat te groot voor een Barcelona.

Dus uiteindelijk bleef er 1 duif over van heel de Barcelona planning. Ik had deze duif met de programma vluchten ingespeeld en als voorbereiding St.Vincent laten vliegen, waarvan hij ook weer een Nationaal prijsje haalde. Dus dan maar naar Barcelona met 1 duifje.

Op maandag wanneer de duiven van Barcelona moesten thuiskomen was de afspraak dat er om 07.30 u. om hier aan de achterkant van het huis een nieuw dakraam te plaatsen. Gelukkig was deze man rond 08.45 u. klaar met zijn werk. Omdat ik op maandag morgen altijd even een bakkie ga doen bij John Mouwen hier 200 meter vandaan, zei ik tegen Petra ondanks dat de eerste meldingen al waren aangemeld van Barcelona hier in Nederland. We gaan maar even een bakkie doen. Ik zei nog tegen haar als ik vanmiddag draai van Barcelona dan ben ik allang tevreden. Eenmaal bij John aangekomen kijk ik nog snel even de meldingen op mijn telefoon of er in Nederland al wat is bijgevallen. Al scrollend op mijn telefoon krijg ik ineens een melding van het Unikon systeem dat mijn duif van Barcelona is gevallen. Mijn hart stond zowat stil, snel naar huis gegaan en daar zat hij inderdaad te wachten. Op dat moment was het of er een film werd afgedraaid, de adrenaline gierde door mijn keel. Snel de duif binnen gehaald en verzorgd en zijn duivin gegeven. En de meldingen nog eens snel bekeken. Hij stond toen nog 9e Nationaal natuurlijk weet je dat er in de overvlucht nog duiven voorbij zullen gaan. Maar toch stiekem hoop je dat hij bij de eerste 25 Nationaal mag blijven staan om het felbegeerde vaasje van de vlucht der vluchten in de wacht te kunnen slepen. Al was het maar voor Petra die allang de wens had een vaas te winnen op een Z.L.U vlucht. En nu in mijn korte tijd dat ik Z.L.U speel ( nu het 3e jaar ) dan toch gelukt want uiteindelijk speelt hij de 21e Nationaal Barcelona.

Zoals gezegd komt hij uit een doffer van 2015 de 2438 wat op zijn beurt weer een broer is van de 3e Nationaal Dax van afgelopen weekend de 18-0911 “Porsche”. Kortom dit keer een kleinzoon van mijn SUPER KWEEKKOPPEL “The New Warrior” x “Miss Orhan 047”

Kortom een onvergetelijk weekend met eerst een 3e Nationaal van Dax en dan nu een 21e Nationaal met 1 duif mee op Barcelona. Hierbij opgeteld de vlucht van enkele weken geleden Bordeaux waarop ik ook nog een 3 duiven midden in de nacht kreeg ( wat ik ook nog nooit had meegemaakt ) en van Agen Z.L.U Jaarlingen dezelfde avond 3 duiven thuis van de 6 kan mijn seizoen niet meer kapot.

Dax 09-07-2021

Op deze vlucht had ik 10 duiven ingekorfd, 9 weduwnaars en 1 nestdoffer allen oude duiven.

Hiervan waren 2 doffers welke eerder dit jaar gewond thuis waren gekomen en nu dusdanig hersteld waren dat ze dus weer mee konden/moesten. De duiven werden gelost om 12.00 uur. Met een kalme oosten windje welke al snel op de vlieglijn zou draaien naar west zuid-west. De verwachting was dat het wel eens een Limburgs feestje zou kunnen gaan worden. Niets was minder waar want de eerste melding om 06.35 u. kwam vanuit Zeeland bij Chris Paauwe Kruiningen. Chris nog van harte gefeliciteerd.

Omdat wij eerder dit jaar verrast waren door onze duiven van Bordeaux omdat we niet op onze post waren, zorgde we ervoor dat we dit keer wel op tijd op onze post waren. Na om 05.00 uur alles in gereedheid te hebben gebracht waren wij er ook klaar voor.

De eerste Nationale meldingen kwamen moeizaam op gang. En dan plots vanuit het niets valt er om 08.07 u. er ook bij ons een op de klep mijn 2e getekend de 18-0911. Het automatisch meldsysteem deed zijn werk. We konden natuurlijk al gelijk zien dat dit een stik vroege duif was en tevens de snelste van onze Afdeling Brabant-2000. Door een foutje in onze vereniging waar ikzelf part nog deel aan had, werd deze duif niet opgenomen bij Compuclub live bij de meldingen van de afdeling en het Rayon. Gelukkig is dit achteraf allemaal goed gekomen en zijn de duiven wel op de uitslag gekomen. Ik kan u zeggen dat dit niet goed is voor uw hart. Vanaf het moment dat mijn duif bij de Nationale meldingen stond ontplofte mijn telefoon zowat met alle goedbedoelde felicitaties.

Rond de klok van 10 uur gingen de meldingen Nationaal dan ook echt goed los.

De winnende duif

Zoals alle winnende duiven krijgen de duiven hier een naam, zo ook de 18-0911 in eerste instantie dacht ik aan “The Blue Dax” maar verwijzend naar de laatste cijfers van de ring lijkt mij “Porsche” meer passend. Hij zal dan ook verder als “Porsche” door het leven gaan. Deze doffer komt uit 1 van de 4 beste kweekkoppels “The New Warrior” x “Miss Orhan 047” verschillende goede vliegduiven bevolken hier de vlieghokken. 1 broer en 1 zus speelde vorig jaar o.a van Bordeaux de 36e en 49e Nationaal tegen ruim 10.000 duiven. Maar beide deden dit kunstje dit jaar nog eens stilletjes over door midden in de nacht aan te komen van Bordeaux en begonnen met een 27e Nationaal tegen ruim 8.200 duiven.

De “Porsche” zelf had ook nog niet gemist en heeft er op het moment van schrijven nu ook 6 op 6 waarvan dan nu de 3e Nationaal Dax ( Sector 1 ) tegen 5.290 duiven. Verder goed voor een 6e Nationaal Dax Landelijk tegen 11.124 duiven, en de 1e Provinciaal ( afdeling 2 Brabant-2000 ).

Door deze prestatie ben ik bij de Nationale kampioenen Marathon ( tussenstand ) gestegen van een 6e naar een 5e plaats aangewezen.

De aankomsten van deze vlucht waren :

Tijd                        Nationaal Sector 1

08.07.22 u.                         3e

09.57.20 u.                         129e

10.23.29 u.                         317e

11.14.11 u.                         1066e

11.28.28 u.                         1317e

11.48.13 u.

12.01.44 u.

12.20.55 u.

Op het moment van afslaan om 13.00 uur waren er 8 thuis van de 10 de andere zijn ook beide gekomen en kon om 14.00 uur de klep gesloten worden.

Agen Z.L.U Jaarlingen 02-07-2021

Dit jaar had ik 6 jaarlingen ingekorfd voor Agen Z.l.U. De duiven werden om 07.00 uur gelost, en was het al snel duidelijk dat we hier in Nederland net als vorig jaar in de avond zouden moeten kunnen pakken. Nadat de eerste meldingen vanuit Frankrijk verschenen waren het al snel onze Belgische liefhebbers die hier qua snelheden overheen gingen. Hier in Nederland bleek achteraf dat we wat tekort kwamen om de uiteindelijke overwinning voor ons op te kunnen eisen.

Zelf had ik de duiven hier tussen 19.00 en 20.00 u. verwacht. Mijn 1e duif viel om 20.34  wat goed was voor een 10e melding van het N.I.C en uiteindelijk een 169e prijs Nationaal tegen 6804 duiven. Mijn 2e duif viel om 21.11 u. was ook nog goed voor een 389e Nationaal en mijn 3e duif viel nog in het pikke donker om 22.55 u. wat goed was voor een 816e Nationaal. De echte kop zat er niet bij maar ben zeker tevreden over het resultaat. Op het moment van schrijven is er nog 1 jaarling onderweg, en gezien de omstandigheden mag ik ook hierover niet klagen.

Mijn 1e en 3e geklokte duif zijn 2 broers van “De Bonte” en bied weer perspectief voor de toekomst, met name mijn 3e duif welke om 22.55 u. viel getuigd van doorzettingsvermogen wat ik erg graag zie.

Alle winnaars en met een mooie serie prijzen van harte gefeliciteerd.

Agen ( middaglossing ) 02-07-2021

Voor deze vlucht had ik 20 duiven ingekorfd, waarvan enkele oude duiven welke reeds 2 weken eerder Bordeaux hadden gevlogen en 9 jaarlingen welke aan hun eerste grote opdracht mochten gaan beginnen. De eerste duiven Nationaal vielen al rond 5 uur en de verwachting was dat vanaf dat moment de duiven wel eens door konden vallen. Echter viel dat wat tegen en ging het de eerste uren redelijk moeizaam. Rond 09.00 uur begonnen de duiven redelijk door te vallen. Met name hier in Brabant-2000 en Zeeland kwamen de duiven vlot af, en bleven de duiven uit Oost Brabant op Nationaal niveau wat achter. Hier in Breda kwamen de duiven redelijk goed af en werden er maar liefst 19 per 10-tal gedraaid door verschillende Bredase liefhebbers. Gelukkig zaten er hier ook 6 duiven van mij bij waaronder mijn 3 bovenste van de poulebrief.

Van de 9 jaarlingen wisten zich er 4 op de Nationale uitslag te klasseren, over dit resultaat ben ik zeker niet ontevreden.

De aankomsten van deze vlucht waren als volgt

Get.       Tijd                        Nationaal ( 6820 duiven )

8e            09.00.31               82e   prijs

3e            09.12.59               107e prijs

10e         09.20.02               132e prijs

17e         09.51.15               276e prijs

1e            09.56.20               311e prijs

2e            09.57.13               317e prijs

16e         10.48.29               893e prijs

6e            10.58.58               1050e prijs

15e         11.04.38               1142e prijs

5e            11.19.17               1390e  prijs

14e         11.23.09               1444e prijs

4e            11.30.26               1563e prijs

 

Met deze 12 prijzen van de 20 ingekorfde duiven mag ik zeker niet ontevreden zijn. Op het moment van afslaan had ik 18 duiven thuis op zich ook netjes. Op het moment van schrijven is nog 1 jaarling en 1 oude nest-doffer onderweg. Laatst genoemde is de doffer van wat op dit moment mijn beste duivin is. Omdat deze duivin nog op een jong zit houd ik dit nauwgezet in de gaten, mocht de interesse voor dit jong afnemen zal ik ze dit jaar niet meer inkorven.

Afgelopen weken hebben onze duiven het flink te verduren gehad en onder redelijk extreme omstandigheden hun thuisbasis hebben moeten weten te vinden. In mijn omgeving hoor ik de laatste weken nogal eens de opmerkingen van ( de vlucht is een loterij ) of wordt er als excuus aangedragen ( ik had enkele lootjes mee ). Mijn mening hierover is ere wie ere toekomt. Als de duiven er bij andere liefhebbers wel zijn, vind ik dat de onze er ook moeten kunnen zijn. Als dit niet het geval is moet je men gewoon je meerdere erkennen en niet met excuses je er goedkoop vanaf  proberen te brengen.

Zoals het spreekwoord zegt winnaars hebben een plan en verliezers een excuus.

Ik wens alle winnaars en liefhebbers welke een mooie serie hebben weggezet van harte proficiat.

P.S met nu 3 vluchten gespeeld te hebben en de tussenstand bekend is staan we er Nationaal toch weer netjes tussen. Ik weet er zijn nog 2 vluchten te gaan maar ben er toch trots op.

Deze week staat Dax en doe ik voor de 1e keer zolang ik duiven heb mee op Barcelona op het programma. Hopelijk kunnen we weer een duifje op tijd draaien en hiermee bij blijven.

Bordeaux 18-06-2021

De 2de vlucht van het seizoen zal er een worden welke ik niet makkelijk zal vergeten. Het voorspelde  instabiele weer in Frankrijk en België zorgde er voor dat er voor de lossingsverantwoordelijke een moeilijke taak was weggelegd om een geschikt moment te vinden om de duiven verantwoord te kunnen lossen.

Dat sein werd uiteindelijk om 15.00 uur gegeven. Met onderweg nog buien die tot ontwikkeling zouden komen en de hiermee gepaard gaande zuidwestelijke wind. Was de voorspelling dat er Nationaal wel een nachtelijke aankomsten in het verschiet lagen.

Ik had dit de avond ervoor zelf ook al voorspeld, en gezegd dat dergelijke aankomsten voor mij niet waren weggelegd, omdat ik dit zelf nog nooit had meegemaakt.

Met deze wetenschap toch maar uit veiligheidsoverweging het systeem aangesloten want tenslotte je weet maar nooit. Omdat ik de meldpost ben voor onze vereniging ben ik om 23.15 u.  naar bed gegaan en vervolgens de wekker om 04.30 u. gezet. De neutralisatietijd zou om 04.50 u. ingaan dus zou ik ruim op tijd zijn geweest.

Eenmaal op bed kon ik in eerste instantie de slaap niet pakken, uiteindelijk ben ik zo rond 01.30 u. in mijn eerste slaap gesukkeld ( niet wetende wat er buiten binnen enkele minuten zou afspelen ).

Rond 13.30 u. hoor ik verschillende ping’s van mijn telefoon, half wakker/slapend reageer ik hier niet op omdat ik dacht dat dit nieuwsflitsen waren. Maar omdat het aanhield toch maar de telefoon in de hand gepakt. Ik scrol en zie verschillende appjes met felicitaties voor mijn vroege duif van Bordeaux, verder scrollend zie ik een bericht van 1 lid van ons C.Vergouwen dat hij een duif wilde melden, nog verder scrollend zie op mijn Unikon Pager dat er bij mij een duif was gevallen. TOEN SCHROK IK ECHT WAKKER. Snel naar beneden en inderdaad daar zat ze op de rand van de spoetnik te slapen. Omdat ik dit zelf nog nooit had meegemaakt gierde de zenuwen door mijn lijf. Inmiddels melde ook C.Vergouwen telefonisch zijn duif om 02.21 u. door. En kwam er uiteraard van slapen al helemaal niets meer en ben ik het duifje gaan verzorgen.

Omdat ik hier camera’s heb hangen wilde ik nu wel een weten of de aankomst hierop was vastgelegd, en inderdaad om 01.35.15 u. was ze gevallen op de rand van de spoetnik ( dus net niet over de antenne ) en was daar blijven zitten, om uiteindelijk om 02.25.51 in beweging te komen en de antenne aan te tikken.

Het ergste van alles vind ik nu dat ik het duifje niet heb zien aankomen. DIT OVERKOMT MIJ NOOIT MEER !

Al wachtend samen met Petra, ziet Petra ineens weer een duif mijn 3e getekende “Little Hero” op de nok van het huis zitten ze roept en omdat ik inmiddels de lichten in de kooi heb aangedaan kwam hij redelijk snel naar beneden om uiteindelijk om 03.36.12 u. over de antenne te lopen.

En of dit nog niet genoeg was zie ik zelf over het huis mijn 3de duif aankomen wat mijn 2e getekende was “The Warrior” welke om 04.27.38 u. over de klep liep.

Verdere aankomsten prijsduiven van deze vlucht waren 05.06.20 4e get. – 05.59.59 14e get. – 07.01.53 16e get. – 08.38.34 1e get. – 09.13.41 5e get. – 09.41.50 6e get.

Opvallend was dat bij mijn eerste 4 geklokte duiven op deze Bordeaux, er mijn eerste 3 van vorig jaar bij waren welke vorig jaar ook al een 23e – 36e en 49e Nationaal Bordeaux speelde tegen 10.637 duiven.

Op het moment van schrijven zijn er inmiddels 16 thuis en zijn er nog 2 onderweg waarvan mijn onderste getekende eerder dit jaar al gewond was thuisgekomen.

Resumé een vlucht welke ik niet snel zal vergeten, en een geweldige ervaring om mee te hebben mogen maken.

Op naar het volgende afspraak 2 juli Agen ( middaglossing ) en 2 juli Agen Z.L.U ( jaarlingen ). Op deze vluchten zullen voor de eerste keer mijn jaarlingen aan hun eerste proefstuk beginnen. Ik hoop dat er ook hiervan er weer op zullen staan om de vliegploeg hier te mogen komen versterken.

Alle winnaars van Bordeaux van harte gefeliciteerd.

St.Vincent 11-06-2021

De eerste echte Marathon klassieker vanuit St.Vincent zit er weer op. Op voorhand waren de weersvooruitzichten zeer gunstig, en beloofde het een zware beproeving te worden. Echter onderweg kregen de duiven te maken met laaghangende bewolking ( wat ook de reden was dat hierdoor de geplande vluchten voor zaterdag grotendeels waren verplaatst naar zondag ). Dit zorgde ervoor dat de eerste duiven op zich lieten wachten, maar konden we uiteindelijk toch nog spreken van een vlot verloop en waren ( de prijzen ) vlot verdiend. Helaas zijn er op het moment van schrijven nogal wat duiven onderweg, hopelijk komen hiervan in de loop van deze week de meeste terug.

Neemt niet weg dat de uitslag weer hangt en feliciteer ik hierbij ALLE winnaars en liefhebbers welke een mooie serie op de uitslag van St.Vincent hebben weten te zetten.

Op eigen hok  

Hier waren ook 11 duiven ( weduwnaars ) mee in de strijd. De voorbereidende vluchten waren succesvol verlopen en zorgde ervoor dat ik met het volste vertrouwen het verloop van St.Vincent tegemoet kon zien.

Achteraf mag ik zeker niet klagen met het verloop, maar de prestaties van de afgelopen jaren zorgde ervoor dat we wat verwend waren qua echte vroege duiven te pakken.

Maar met de resultaten van nu mag kon het zeker slechter, dus ik mag niet klagen met onderstaande aankomsten. Op het moment van afslaan waren er 7 v/d 11 thuis en dezelfde dag stond de teller op 9 v/d 11. ( de laatste 2 zijn nog onderweg ).

14.22 – 14.35 – 14.36 – 15.40 – 16.34 – 17.36 – 17.51 u.

Goed voor 5 prijzen Nationaal in Sector 1 tegen 5290 duiven beginnend met de 334e – 408e – 413e – 843e -en 1220e  Niet de echte kop zoals ik de afgelopen jaren gewend was maar ik moet tevreden zijn met dit resultaat. Met de wetenschap dat ik vind dat de echte vorm er nog niet is, kan en moet dit de komende weken goed komen.

Mijn eerste duif was “De 932” deze doffer heeft nog niet gemist 5 op 5 en speelde vorig jaar ook al 11e Bergerac NPO`20 1.075 p.
44e Bergerac NAT`20 4.194 p.

Wat mij wel opviel dat aan de ene duif amper wat te zien was dat hij gevlogen had en met name de laatkomers kei leeg waren en de nodige tijd zullen nodig hebben om hiervan redelijk te herstellen.

Neemt niet weg RUG RECHT en we gaan er weer voor want komende week staat de volgende vlucht weer te wachten vanuit Bordeaux.

 

Bordeaux 18-06-2021