Stamopbouw

Mijn motto is, “duivensport valt en staat met goede duiven” daarnaast moet het hok 100% zijn, en de liefhebber gemotiveerd en gedreven, en natuurlijk een flinke dosis geluk dat is een bepalende factor.

De basis van mijn duiven word in grote lijnen gevormd door de duiven van Arjan Beens, in de afgelopen jaren zijn hier ook nog wat duiven bijgekomen van o.a. Comb Verwaaijen “Deest” waaronder 3 rechtstreekse duivinnen van de 2de Nationale asduif marathon 2015, en o.a. Cees Nijdeken en clubgenoten Dr. Henk de Weerd “Interpalomas” John Mouwen, en onlangs nog rond de kerst 2019 een bon en een rechtstreeks jong van “Messi” van de Fam.Toom uit Alblasserdam omdat ik zeer gecharmeerd ben van deze duiven. Omdat stilstand in onze sport vaak achteruitgang betekent zal hier constant getracht worden om regelmatig wat goeds bij te halen om in te kruisen tegen mijn eigen duiven.

Voornoemde duiven bevolkte mijn inmiddels te druk bezette kweekhok. Mede hierdoor heb ik in 2015 besloten om de zogenaamde “kwekers”, ( nu wordt deze term kwekers in de duivensport nogal veelvuldig gebruikt maar naar mijn bescheiden mening valt hiervan nog meer dan 95% af die de term kweker mogen hebben, want ook de ECHTE verervers zijn dun gezaaid ) eens kritisch onder de loep genomen en uit/geselecteerd. In dat jaar is gestart met het opnieuw samenstellen van de overgebleven koppels omdat naar mijn mening gezien de afkomst de kwaliteit aanwezig was, en naar nu blijkt niet zonder succes.

Mijn filosofie is en blijft goed tegen goed, de bouw is hieraan dan ook niet ondergeschikt, ik zie natuurlijk graag een goed gebouwde duif met een kleurrijk oog met gesloten verkenningscirkel, maar naar mijn mening is echt bepalend en wat een duif pas echt goed maakt is wat een duif boven in het kopje heeft.

Ook bovenstaande goed tegen goed is geen garantie maar verhoogd de kans aanzienlijk, en natuurlijk zijn er uitzonderingen die de regel bevestigen, maar bedenk dan hoe vaak heeft u zelf in uw leven de staatsloterij gewonnen.

Een overzicht van mijn basisduiven

Bekijk alle duiven