De meeste bezoekers van mijn website welke mij ook volgen op facebook zullen ongetwijfeld gelezen hebben dat onze vakantie afgelopen maand in Thailand anders is gelopen dan we hadden verwacht.

Petra was namelijk op de 2e dag van ons verblijf aldaar gevallen en had haar sleutelbeen gebroken. Zij moest hieraan direct geopereerd worden in Thailand. Toen zij werd ontslagen uit het ziekenhuis hadden we besloten om onze reis voortijdig af te breken en zodra ze toestemming kreeg om te mogen vliegen van de artsen daar en hier, zijn we na 11 dagen verblijf terug gevlogen naar huis.

Helaas is onze reis waar we heel het jaar naar uit hadden gekeken deze keer dus voortijdig geëindigd.

In de eindrace van de P.I.P.R Pattaya oneloftrace hadden wij nog 3 duiven in de race van de in totaal 6 ingezonden duiven. Helaas vielen wij dit jaar niet in de prijzen op de eerste eindrace, maar dit jaar was er een nieuwe herkansingsrace van 600 km. ingevoerd voor de duiven vanaf de 501e plaats van de eerste eindrace. Aan deze race kregen onze 3 duiven weer een herkansing. Daar vielen we op de valreep nog wel in de prijzen met 1 duif goed voor 600 dollar.

Nu we dus eerder thuis waren gekomen, had ik in alle rust de gelegenheid om de nodige voorbereidingen voor het nieuwe seizoen te treffen. Zodra wij thuis waren zijn de kweekdoffers vanuit hun tijdelijke verblijfplaats terug hier in het kweekhok geplaatst. Omdat ik verschillende kwekers dit jaar wil gaan ver-koppelen en wat meer lijnen gerichte koppels wil gaan samenstellen, denk hierbij aan b.v.b ( een doffer uit Miss Orhan 047 X een duivin uit Miss Orhan 048 en andersom ) ben ik van plan om de kwekers wat eerder voor te koppelen. Zodat ik wanneer ik de koppels eind februari definitief wil gaan koppelen minder werk heb. Dit alles heeft uiteraard nog te maken met mijn nog broze gezondheid, maar is gelukkig op dit moment een stuk minder slecht dan vorig jaar op deze tijd.

Op papier zijn de koppels reeds samengesteld, en verschillende koppels zijn zo samengesteld om wat meer lijnengericht te gaan kweken zoals ik al eerder hier schreef. Maar dat is op papier en zoals men weet papier is geduldig en een stamboom vliegt niet, de duiven zullen het zelf op de uitslag moeten gaan bewijzen.

Even kort over stambomen! We zien met z`n allen de vele verkopen voorbij komen op het internet. En natuurlijk kijk ik zelf ook nog wel eens rond om wat gerichts iets aan te schaffen. In mijn zoektocht viel mij op dat er stambomen van verschillende te koop aangeboden duiven bewust/onbewust namen van eigenaren/kwekers van ouders of grootouders worden weggelaten of zelfs worden vervangen door namen van liefhebbers die zoals men zegt beter in de markt liggen. Waardoor men denkt hiermee de marktwaarde op te kunnen krikken. Ik zeg maar zo ERE WIE ERE toekomt en vermeld gewoon de werkelijke afkomst van de duif.

Binnenkort zullen de duiven de jaarlijkse medische keuring gaan krijgen bij Dr Henk de Weerd, om er van overtuigd te zijn dat de duiven in optimale gezondheid zijn om aan de kweek te kunnen beginnen. Hieraan heb ik geen enkele twijfel want in mijn ogen zijn de duiven kern gezond en de mest is uitstekend en zijn prima de winter doorgekomen.

Zoals gezegd ga ik zoals het er nu uitziet rond de 3e week van februari koppelen. De eieren van de kweekkoppels zullen dan zoveel mogelijk onder de jaarlingen worden verlegd, zodat ik van de kwekers zelf al vroeg 2 ronden jongen heb.

Tot zover deze update, ik wens iedereen een goed sportief maar vooral een gezond 2024 toe.