Hok bezoek Comb. Corstjens-Dijkstra Thorn
                 
Gisteren zijn Petra en ik op verzoek van Jan, Rob en Sander op bezoek geweest bij deze combinatie spelend onder de naam Corstjens-Dijkstra uit Thorn.
Voorafgaand aan dit bezoek waren deze mannen al twee maal bij mij hier in Breda op bezoek geweest. In eerste instantie om hun aangekochte bon van mij hier te komen verzilveren. Eerder dit jaar had ik Rob gebeld dat hun de bon mochten komen verzilveren. In dit gesprek gaf Rob aan dat het evt. ook een laat jong mocht zijn. Op mijn vraag of hij misschien een voorkeur had voor een bepaalde lijn zei hij dat erg onder de indruk was van “De 450” lijn. Ik heb hem toen beloofd dat ik voor hem uit deze lijn in het laat wat groot zou brengen. Uiteindelijk heb ik een rechtstreeks jong uit “De 450” voor hun grootgebracht en hem hiervan op de hoogte gebracht dat ze het jong mochten komen ophalen. Omdat ik in dit gesprek ook aan had gegeven dat het seizoen na Bergerac er voor mij opzat en ik mijn duiven direct hierna zou gaan  koppelen. Had Jan tegen Rob gezegd zet voor ons ook gelijk wat koppels bijeen. Omdat we samen nagenoeg gelijk hadden gekoppeld had ik besloten om naast het jong uit “De 450” een aantal eieren aan hun mee te geven waarvan ze zelf de koppels mochten uitzoeken. Resultaat is uiteindelijk dat er nu 11 jongen van hier gehuisvest zijn in Thorn.
Tijdens hun bezoek alhier en na de bezichtiging van mijn duiven gaven hun al aan enorm gecharmeerd te zijn over de kwaliteit van mijn duiven. En het hun nu duidelijk werd waarom mijn prestaties de laatste jaren van hoog niveau waren aldus deze mannen. Iets waar ikzelf natuurlijk ook erg trots op ben om uit de monden van een zelf al jaren op Nationaal niveau sterk spelende combinatie te mogen horen.
Tijdens hun bezoek hier werd mij al snel duidelijk dat hun expertise qua het beoordelen van een duif van hoog niveau was. Jan gaf ook aan dat het type duiven wat ik bezit erg op die van hun kolonie duiven leek. Kleinzoon Sander had zijn huiswerk ook gemaakt en had zich verdiept en ingelezen in mijn duiven zodat men ook wist welke lijnen bij mij het het beste deden op de vlieg maar ook op het kweekhok.
Zeer tevreden verlieten ze hier Breda, en drongen er bij ons op aan ook een bezoek te brengen aan Thorn om ook hun duiven te komen bezichtigen. Zo gezegd zo gedaan en was gisteren dan eindelijk de datum waarop we een bezoek aan Limburg zouden gaan brengen.
Na een hartelijke ontvangst met koffie en echte Limburgse vlaai, zijn we hun duiven gaan bekijken. In eerste instantie werden mij de duiven welke waren voortgekomen uit de eieren welke hun bij mij hadden meegenomen aangereikt. En waar hun al zeer tevreden over waren. Jan vroeg mij om mee te denken waar en met welke duiven van mij het beste in gekruist kan worden met hun duiven. Ook dat is een punt waar wij met z,n allen als duivenmelkers graag over brainstormen om uiteindelijk te komen tot een droomkoppel. Niemand van ons heeft een glazen bol en zal dit de toekomst uit moeten gaan wijzen.
De duiven welke daar in het Limburgse Thorn in handen heb gehad ( en dat waren er behoorlijk wat ) waren van zeer hoge kwaliteit. De basis van hun hok bestaat uit nazaten van hun “Cassartelli” de “Piezewiet” en de “Poortwachter”. Deze voornoemde duiven lopen in grote lijnen als een rode draad door de stambomen van hun nu aanwezige TOPPERS. Niet alleen door hun zelf wordt geweldig gepresteerd met nazaten uit deze duiven maar ook andere top-hokken hebben hieruit goede duiven op hun hokken zitten. o.a Marc Gielen, Albert Frische, Mat Poet, en A & P Delnoy.
Omdat we beide zo langzamerhand wel mogen spreken van een eigen bepaalde lijn waar de hokken al behoorlijk vol van zitten,en het nagenoeg zelfde type duif wat we bezitten is het altijd verstandig om nieuw vers bloed te proberen in te kruisen. Derhalve hebben we afgesproken om komend jaar wat duiven uit te wisselen om deze op de eigen lijnen te testen.
“De Cassartelli”  Comb Corstjens-Dijkstra
Bij deze willen Petra en ik de familie Corstjens bedanken voor hun Limburgse gastvrijheid en deze leerzame duiven middag.