TOP-10 Nationaal kampioenschap Marathon 2020

Gisteren heeft de N.P.O dan eindelijk de Nationale kampioenen bekend gemaakt van afgelopen seizoen 2020.

Ik wist voor mijzelf al dat ik ten opzichte van het fantastische seizoen 2019, mijn duiven het dit jaar nog beter hadden gedaan ten opzichte van vorig jaar. Het hoge Nationale prijspercentage van 2019 van 44% was dit jaar naar 60%  gestegen.  Ook de vele kopprijzen waren hierbij opgevallen.

De verwachting was dan ook dat ik bij de Nationale kampioenen ten opzichte van vorig jaar enkele plaatsen zou moeten kunnen stijgen. Nadat gisteren de kampioenen bekend waren gemaakt, werd ik blij verrast met de uitslag.

9e Nationaal kampioen Marathon 2020 ( aangewezen )

21e Nationaal kampioen Marathon 2020 ( onaangewezen )

Dit is denk ik waar we het allemaal voor doen, een notering tussen de Nationale kampioenen van Nederland is de waardering en loon naar werken. Natuurlijk kan het altijd beter, en hier zullen wij ( ik mag natuurlijk Petra niet vergeten ) er ook alles aan doen, om dit doel voor de komende jaren proberen te bewerkstellen. Stilstand is achteruitgang.

De mouwen moeten worden opgestroopt voor de komende jaren, ik weet voor mijzelf dat kampioen worden betrekkelijk is, maar kampioen blijven nog veel moeilijker. Op de dag van vandaag is duivensport TOPSPORT, men ziet meer en meer specialisatie op de verschillende disciplines.

Inmiddels ben ik ook al gestart met de voorbereiding voor het seizoen 2021. Het kweekhok(je) wordt geheel verbouwd, en ben ik al gestart met het maken van nieuwe broedbakken. De jonge doffers zijn inmiddels naar de vliegkooien verplaatst, zodat ze zelf al een broedbak kunnen veroveren.

Als de duiven door de rui zijn zullen er deze winter nog enkele duiven op de foto worden vastgelegd, en de foto’s van de duiven welke inmiddels al op de site staan zullen worden bijgewerkt. Meer hierover kunt u de komende weken hier op mijn site verwachten.

Op naar seizoen 2021 ( bij leven en welzijn ).

Naar alle berichten