Inmiddels zitten we alweer op het einde van maart en komt het nieuwe seizoen steeds dichter bij. De duiven zitten inmiddels op nest en de eerste jongen zijn we al aan het ringen. Het leggen van de eieren is zeer vlot gegaan op 2 koppels na hadden alle koppels binnen 10 dagen hun eerste ei gelegd. Van de beste vliegers en van de kwekers zijn de eieren verlegd en hebben inmiddels weer opnieuw gelegd. Ondanks dat ik minder bij de duiven in de hokken ben, blijken de duiven hiervan weinig nadelige gevolgen te hebben en zitten er nog redelijk goed strak bij.

Het weer speelt op dit moment nog niet erg mee, en is er ook de reden van dat de eerste opleervlucht in de vereniging vanuit Duffel is afgelast. Voor mij geld dat het ook minimaal 10 graden overdag moet zijn voordat ik mijn duiven ga af richten met de vereniging.

Omdat de eerste gezondheid check van de duiven door de eerder vernoemde persoonlijke gezondheid van mijzelf nog niet heeft plaats kunnen vinden wil ik dit in de loop van de komende week gaan doen, mits ik uiteraard hiervoor de ( lucht ) heb.

Ik hoop zelf de komende tijd op wat verbetering met mijn eigen gezondheid, want dat wil nog niet echt vlotten. Ik ben inmiddels wel onder behandeling van een longarts, en met een nieuw voorgeschreven medicijn zou het beter moeten gaan. Maar vooralsnog merk ik hier nog weinig van. Fingers crossed zal ik maar zeggen.

Ondanks alles kijk ik toch stiekem uit naar het begin van seizoen 2023. Ik hoopte dit jaar weer een extra Z.L.U vlucht mee te kunnen doen ik dacht hierbij aan Pau. Ik weet dat is nog ver in de toekomst en zal voornamelijk afhangen van het verloop van de voorbereidende vluchten en uiteraard mijn gezondheid.

Mocht het laatst vernoemde een belemmering zijn dan zal ik mijn doelstellingen voor dit jaar bij moeten stellen en er voor moeten kiezen om misschien wel minder vluchten te gaan spelen, en uiteindelijk nog minder duiven te gaan houden.