28-02-2020

De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen 2020 zijn inmiddels ook hier in volle gang.

Nadat ik afgelopen januari samen met Petra weer heerlijk hebben mogen genieten van onze vakantie in Thailand. En het hieraan gekoppelde bezoek aan de eenhoksrace in Pattaya, wat ook dit jaar weer fantastisch was georganiseerd en een hele happening was om weer mee te mogen maken, is het bij thuiskomst ook hier weer gaan kriebelen om weer met de duiven aan de gang te gaan.

Op 8 februari ’20 heb ik de 8 kweekkoppels gekoppeld, iets eerder dan gebruikelijk omdat ik ook alle jongen uit deze kweekkoppels met de vroege jonge duivenvluchten wil kunnen africhten. Ik ben er van overtuigd dat ook een jonge Marathon duif in zijn geboortejaar de nodige ervaring moet hebben opgedaan, en minimaal 1 keer 2 nachten mand moeten hebben meegemaakt. Er leiden natuurlijk veel wegen naar Rome, maar probeer voor mijzelf mijn vaste route aan te houden.

Op 22 februari ’20 heb ik de vliegers ( weduwnaars en nestduiven ) gekoppeld. Dit jaar heb ik er voor gekozen om niet kunstmatig bij te lichten, omdat ik het voordeel van het mogelijk wat eerder leggen van de duivinnen, niet vind opwegen tegen het mogelijke nadeel dat de duiven eerder pennen zouden kunnen gaan gooien. Natuurlijk zal menigeen nu denken dan kan je toch gaan verduisteren of wat men hiertegen al niet zou kunnen doen, dat is een keuze welke hier sinds de overstap naar de Marathon vluchten nooit word toegepast en mag de natuur gewoon zijn gang gaan.
Nu bestuurlijk er voor 2020 is gekozen om Nationaal maar 5 middag lossingen te gaan vervliegen, zal ik net als vorig jaar weer aan enkele Z.L.U vluchten gaan deelnemen. Zoals ik al eerder memoreerde vind ik 5 of 6 vluchten per jaar te weinig om het maximale plezier uit onze mooie hobby te kunnen halen. We zijn tenslotte 52 weken per jaar bezig met het verzorgen van onze duiven, dan weegt de kleine 2 maanden waarin we zouden kunnen spelen niet op tegen het hele jaar moeten verzorgen van de duiven.

Gelukkig zijn de mogelijkheden van de trainingsvluchten voor de jonge en de in mijn geval Marathon duiven uitgebreid, en zijn er verschillende uitwijk mogelijkheden om elders de duiven voor een africhtingsvlucht in te kunnen korven, ook ik zal indien mogelijk dit jaar hiervan gebruik gaan maken, om met name de nestduiven zo veel mogelijk af te kunnen richten met 1 nacht mand.

Naar alle berichten
Contact opnemen