Afgelopen periode toch weer een flinke tegenvaller moeten verwerken met mijn gezondheid. Kort na thuiskomst van een korte vakantie ben ik per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, met 40 graden koorts welke werd veroorzaakt door een longontsteking en een pneumokokken bacterie in mijn longen, bloed en urine. En een veel te lage bloeddruk waardoor mijn nieren gedeeltelijk uit waren gevallen.

Hierdoor ben ik enkele dagen op de Intensive Care afdeling beland, en scheelde het heel erg weinig dat ik kunstmatig beademd moest gaan worden en ik door het oog van de naald ben gekropen zeiden de artsen. Gelukkig ben ik hiervan herstellende en heeft het lichaam weer de nodige tijd nodig om weer de oude te worden.

Tijdens mijn verblijf in het ziekenhuis waren de jongen aan het uitvallen. Gelukkig kon ik weer een beroep doen op mijn vaste verzorger Sjef Franken die mijn duiven ook tijdens een vakantie verzorgd. Ik ben hem ook zeer dankbaar dat hij bereid was om de duiven 2 maal daags te komen verzorgen, en de meeste onder ons weten dat op het moment er jongen in de schaal liggen er enorm veel werk te verzetten is.

Hierdoor heb ik de eerste africhtingsvlucht noodgedwongen moeten overslaan. En zijn ze met behulp van Sjef vanaf de 2e africhtingsvlucht Bierges ( 96km ) ingekorfd. Ik was hier wel wat bang voor omdat de duiven minimaal buiten waren geweest, maar achteraf mocht ik zeker niet klagen hoe ze af kwamen, en vielen de verliezen mee ( 2 jaarlingen waarvan 1 late ).

Doordat ik in het ziekenhuis was beland is er met de verduistering van de oude duiven nà de vlucht van Bierges 14 dagen later dan normaal gestart. Een week later heb ik ze ondanks het koude weer toch ingekorfd voor Quievrain. Ondanks dat onze eerste duiven vrij lang op zich lieten wachten naar onze zin, kwamen ze toch nadat de eerste was gevallen redelijk vlot af. Enkele duiven hadden flink gevochten in de mand waarvan de ogen en neusdoppen flink gehavend waren. Gelukkig kunnen medio volgende week de laatste jongen er af en kan er met het volledig weduwschap worden gestart.

Inmiddels zijn de eerste jongen van de bonnen hier verzilverd en zullen nog enkele jongen van de duiven waarvan ik de eerste ronde had verlegd, hiervan de tweede ronde bekwaam zijn.

Uiteraard was dit niet de start waarop ik gehoopt had want ik was vóór de korte vakantie al goed bezig met de duiven en kon de draad weer redelijk als vanouds oppakken. Maar dit komen we ook wel weer te boven en gaan weer met frisse moed verder.

We geven ons zomaar niet gewonnen !!!