Vandaag een mooie aankoop gedaan op “Toppigeons” STARS OF THE SKY. NL 20-1041314

Het is een inteelt duifje naar MG 430 Kweker Arjan Beens destijds aangekocht door Jelle Jellema  x Jada van Johan Vink.

De kweekwaarde en vererving van MG 430 is meer dan bewezen, vele kinderen en (achter)kleinkinderen hebben hun waarde meer dan bewezen.

JADA een magische duivin!

Als je prachtige uitslagen maakt op de marathon vluchten dan ben je al een gelukkig mens. Johan Vink behoort bij die categorie en hij heeft dan ook in zijn lange carrière mooie resultaten behaald op de marathon. Een veel kleinere groep duivenliefhebber kan zeggen dat er een wonderduif op zijn hok zit of heeft gezeten. Johan Vink behoort zeker bij die categorie. Met Jada heeft hij een duivin op zijn hokken waar iedereen van droomt.

JADA: welke duivin deed het beter in 3 jaar tijd?
In 2017 won zij de 2e Nationaal Orange Sector 4, in 2018 won zij de 4e Nationaal Orange Sector 4 en in 2019 won zij de 1e Nationaal Orange Sector 4.  Johan Vink heeft Jada zelf gekweekt uit duiven van Comb. Meulman, Jelle Jellema en Bennie Homma. De prestaties van Jada gingen ook aan Jelle Jellema niet voorbij. En inmiddels hebben Johan en Jelle al mooie samen kweek projecten gedaan.

Ik hoop dat dit duifje haar genen hier ook gaat vererven.

Stilstand is achteruitgang.

Omdat mijn voorkeur steeds meer ligt bij de Z.L.U ochtend lossingen. Zijn er inmiddels al contacten gelegd met de Comb B Jansen & Co uit Bavel, ( 2e Nationaal Barcelona 2020 ) met name uit zijn Barcelona-lijn zijn er voor komend seizoen enkele jongen besteld.

Verder staat er voor komend weekend een afspraak gepland met Jan & Twan Nobels uit Achthuizen ( 7e Nationaal kampioen Marathon aangewezen 2020 ) ook van dit hok zal getracht worden versterking te halen.

Ook is er al een bon aangeschaft van Mario de Vogel uit Bodegraven ( 1e Nationaal kampioen Marathon aangewezen 2020 ).

Hopelijk kunnen we bovenstaande duiven moeiteloos in-kruisen in mijn eigen stam welke met succes ook al aardig wat vorm begint te krijgen.

Naar alle berichten