Op 18 januari j.l na wat uitstel toch maar de duiven gescheiden, simpelweg omdat de doffers steeds vervelender werden en begonnen te drijven. Om het leggen voor te blijven dan toch maar de duiven gescheiden.

Net als voorgaande jaren bij het definitief scheiden ben ik toch weer duiven tegen gekomen waarvan ik dacht in eerste instantie een duivin te zijn, het achteraf toch een doffer blijkt te zijn ( was het natuurlijk al ). Ik weet dat ik uit bepaalde lijnen niet al te grote duiven kweek. Maar toch verrast het mij bijna jaarlijks. Hiermee zeg ik niet dat ik alleen maar bewezen klein gebouwde duiven heb, want ook hier zitten wat groffe duiven die de kop van de uitslag goed weten te raken.

Enkele weken geleden heb ik voor het eerste sinds jaren preventief de duiven laten enten tegen paratyfus ( met dode entstof ). De eerste 2 dagen hadden ze hier toch wel wat weet van, maar na een paar dagen herstelde dit snel, en zien ze er weer top fit uit.

De duivinnen op winterrust:

Nu ze gescheiden zijn, staat de WINTER SCHOONMAAK voor de deur van ALLE HOKKEN. Deze zullen allen grondig gereinigd gaan worden, en wanden, plafonds en bakken uit gestofzuigd, om hierna te worden uitgespoten/gedesinfecteerd. Om eind februari begin maart klaar te zijn voor de start van de kweek.

Afgelopen week ook mijn bestelde bedrukte kleding met eigen logo binnengekregen. Ben er ook erg tevreden mee.

Ondanks dat het er op dit moment allemaal niet veelbelovend uitziet met de Corona pandemie, de nieuwe Europese wetgeving omtrent het vervoer levende have, en de vogelpest. Blijf ik toch optimistisch als het gaat om de start van het seizoen 2021, misschien net als vorig jaar een verlate start met zeker in het begin, onder dezelfde strenge veiligheidsmaatregelen m.b.t het inkorven en afslaan.

Voor nu tot zover deze korte update.

Naar alle berichten