19-03-2020

We zijn op dit moment helemaal in de ban van het Corona virus, de opgelegde beperkende maatregelen treft ons allemaal. De duivensport is hier dan ook geen uitzondering op deze regel, de aanvang van het seizoen zal tot nader order worden uitgesteld. Ik kan mij zelf hierin ook volledig vinden, op dit moment staat de gezondheid van ons allemaal voorop en heeft de hoogste prioriteit.

Desondanks is de voorbereiding op het ( mogelijk ) aankomend seizoen bij de meeste liefhebbers in volle gang, ook hier is de voorbereiding in volle gang zoals ik al eerder melde, de vliegers zitten op dit moment op eieren, waarvan de eerste komend weekend beginnen uit te vallen, en kunnen we spreken van een babyboom. Na controle van de eieren bleken er slechts 1 ei bij de kwekers en 2 bij alle koppels van de vliegers onbevrucht te zijn, wat ik op zich een keurig resultaat vind.

Van de betere vliegers en uiteraard de kwekers zijn de eieren direct verlegd, de meeste hiervan hadden binnen 9 dagen weer opnieuw gelegd, ook hierover ben ik zeer tevreden.

Gezondheidscheck

Dit jaar is dit wat later gebeurd dan ik normaal gewend ben omdat ik zelf ook enkele weken met long problemen te kampen heb gehad. Op 13 maart heb ik een bezoek gebracht aan de Dierkliniek van Dr. Henk de Weerd voor een mest onderzoek en keel uitstrijkje uitgevoerd door Jan van Wanrooij. De laatste 2 jaar is er bij deze controles op de boven-kooi steeds niets gevonden, en hoefde dus ook niets te doen , echter nu bij controle bleek deze keer dat er licht het Geel werd geconstateerd. Nu ze toch op eieren zaten dan toch maar 5 dagen gekuurd tegen het Geel.

Afgelopen winter zijn ze hier wel dagelijks uit geweest, en vonden het heerlijk op de platte daken hier in de buurt te baden, en omdat hierop ook de tortels en kauwen welig tieren, vermoed ik dat ze dit hier hebben opgelopen. Als ze al zo lang helemaal niets tegen het Geel hadden gehad loop je dus een weloverwogen risico.

Tot zover deze update, houd u allen aan de aangekondigde maatregelen tegen het Coronavirus blijf allen gezond.