Einde seizoen.

Het seizoen 2020 zit er weer op. En mag ik weer terug kijken op een bijzonder jaar, niet alleen m.b.t de Corona maar ook de resultaten welke mijn duiven weer wisten neer te zetten.

Dit jaar is het prijspercentage op de N.P.O concoursen ( Brabant-2000 ) naar 62% en op Nationaal niveau ( Sector 1 ) naar 60% gestegen. Dit was vorig jaar al redelijk hoog met 49% en 44%.

Met hierbij de opmerking dat ook het aantal kopprijzen bij de eerste 100 Nationaal toe zijn genomen.

Het laatste weekend was zoals ik al eerder had geschreven nog echt zoeken naar duiven waarvan de rui nog niet te ver was ingetreden. Met de wetenschap dat je voorafgaand aan dit laatste weekend nog overal bovenaan staat aangewezen en onaangewezen in de Afdeling & Rayon 3. Neem je onbewust toch nog een risico met duiven waarvan je de wetenschap hebt dat ze al behoorlijk ver in de rui zitten en hun in de mand ook nog wel eens hun bovendek kunnen gaan loslaten.

Mede door bovenstaande had ik er voor gekozen om 10 duiven op Bergerac, en 10 duiven op Narbonne in te korven. Waarvan ik van de duiven van Bergerac de meeste hoop had gevestigd omdat daar de duiven op zaten die er op dat moment het beste voor stonden..

Ik neem mijn duiven helemaal niets kwalijk want die hebben het goed gedaan, van beide vluchten pak ik op iedere vlucht 3 duiven binnen een kwartier, en nog redelijk op tijd. Alleen op Bergerac lieten al mijn getekende duiven het vreselijk af weten. Gelukkig zijn ze nu allen weer thuis maar mijn 1e getekende kwam behoorlijk gewond thuis.

De duivensport is hard en elke misstap wordt genadeloos afgestraft. Uiteindelijk had ik voorafgaand aan het seizoen graag willen tekenen voor het uiteindelijke resultaat. 3e Onaangewezen & 4e Aangewezen in de Afdeling Brabant-2000. 1e Onaangewezen en 3e Aangewezen in Rayon 3 Union de Baronie.

De duiven mogen nu van hun welverdiende rust gaan genieten. De vliegers mogen allen nog 1 jong groot brengen. Deze jongen zullen te koop worden aangeboden geïnteresseerde kunnen contact opnemen via info@bernard-brouwer.nl . Inmiddels zijn de eerste reserveringen binnen, gezien het geringe aantal geld wie het eerst komt wie het eerst maalt, en Weg is Weg.

Naar alle berichten