Het seizoen is in volle gang en zijn de eerste 5 vluchten al weer gespeeld, waarbij de weergoden niet echt hebben willen meewerken.

Om die reden heb ik het weekend van 15 mei over geslagen. De voorspellingen waren dusdanig dat ik er vanuit ging dat de duiven op zaterdag & zondag waarschijnlijk niet gelost zouden gaan worden. Achteraf niet onterecht want om diezelfde reden had het IWB ( terwijl de duiven voor deze vlucht reeds waren ingekorfd bij andere liefhebbers ) het advies gegeven om ALLE vluchten af tegelasten. Omdat deze duiven reeds onderweg waren naar de losplaats is besloten om ze op vrijdag middag te lossen in Peronne. Met mijn eerder genomen besluit zijn mijn duiven hiervan gelukkig gespaard gebleven. Door het wegvallen van dit weekend zal het trainingsschema wat moeten worden aangepast. En zullen de jaarling weduwnaars zo het er nu uitziet nog enkele tussen vluchten krijgen en dan pas de 2e dagfondvlucht Argenton als voorbereiding op het grote werk moeten afwerken.

Tot op heden mag ik niet klagen hoe de duiven in de voorbereiding naar huis komen. Prijs halen tegen de snelheidsduiven is eerder uitzondering dan regel. Als er eenmaal een duif arriveert dan volgen ze elkaar vlot op en dat is voor mij een maatstaf.

Helaas zijn er in de voorbereiding enkele achter gebleven 4 jaarlingen en 2 oude waarvan een 6 jarige doffer welke op Wernhout was achtergebleven ( wat mij opviel dat hiervan 4 duiven uit de nestkooi kwamen ??).

Inmiddels komen de vluchten boven de 400 km in zicht en zal hierop geanticipeerd worden qua voersamenstelling, welke voornamelijk zal bestaan uit de Koopman all in one mengeling van Beyers aangevuld met wat Zoontjes mengeling en Gerry Plus later in het seizoen zal dit worden uitgebreid met Energy plus met extra mineralen en Proteïnen over het voer.

Afgelopen week zijn de laatste jongen voor eigen gebruik gespeend en zijn de vliegers op weduwschap gezet, waarvan de nestduiven rond 27 mei gekoppeld gaan worden zodat ze in het weekend van Agen op jongen zullen zitten.

Ook dit jaar zullen er enkele duiven gespeeld gaan worden op de Z.L.U vluchten Agen ( jaarlingen ) Narbonne en voor het eerst in mijn duivenbestaan op Barcelona.

Nu de duiven al enkele keren in de mand hebben gezeten. Heb ik de eerste gezondheidscheck laten uitvoeren bij Belgica van Dr H de Weerd. De mest was van ALLE duiven geheel in orde. In de keeltjes werd bij 1 duif werd het geel geconstateerd. Uit veiligheidsoverweging heb ik alle duiven die op dezelfde kooi zaten als de besmette duif een Belga Magic opgestoken. De duiven zijn optisch en in de hand beoordeeld door Jan van Wanrooy en Domien. Hun conclusies waren dat de duiven er voor de tijd van het jaar er al behoorlijk goed opstonden. En hoefde dus verder niet ingegrepen te worden.

Ter voorbereiding op St.Vincent zullen over enkele weken ALLE duiven een Belga Magic opgestoken krijgen, en indien nodig voor de koppen behandeld worden. In principe moeten de duiven er dan klaar voor zijn en moeten ze zelf laten zien of ze er ook  daadwerkelijk klaar voor zijn.

Voor nu wens ik ALLE liefhebbers alvast een heel goed sportief seizoen toe.

Naar alle berichten