Dit weekend start dan eindelijk het marathon seizoen 2020. Zoals gebruikelijk met de klassieker St.Vincent. Wat gaat dit seizoen brengen? We zullen allen moeten afwachten en uiteraard beginnen we allemaal op 0.

De voorbereidende vluchten zijn lekker vlot verlopen, de duiven kwamen voor mijn doen redelijk vlot naar huis, en wisten zowaar tot nu toe op iedere vlucht al prijzen te pakken ( voor wat dat waard is ). Wat op zich al heel bijzonder is voor marathon duiven. Ik heb al wel wat tegenslag gehad, “De 450” is tijdens het seizoen aangevlogen geweest, en is inmiddels aan de beterende hand. Hij traint al wel gewoon weer mee met de andere, maar Bordeaux vind ik zeker nog te vroeg voor hem. Als hij niet naar mijn zin is blijft hij dit jaar ( en misschien wel voorgoed ) thuis.

Dat de duiven toch vlot af kwamen in de voorbereiding stond ik van te kijken, want voor mijn gevoel kreeg ik te weinig vlees aan de duiven, zeker als ik dit vergelijk met vorig jaar. Gelukkig is dit de laatste 2 weken aan het herstellen. Dit is ook de reden dat ik er maar 10 van de 15 heb meegegeven op St.Vincent. Een duif welke dergelijke afstand moet af leggen moet min of meer zijn reserves kunnen aanspreken als dit nodig is. Zeker nu voor St.Vincent de verwachting is dat dit ook wel weer eens een pittige kan gaan worden.

De verliezen op de vluchten zijn minimaal, 1 duif op de wedvluchten en 1 zoals eerder beschreven op de eerste eigen africhting vanuit Eersel. Op Issoudun ( dagfond ) had ik alle jaarlingen en enkele oude mee in totaal 26 stuks en met de klok af slaan waren er 24 thuis, de andere 1 duivin is s’avonds gewond thuis gekomen en de laatste de andere dag.

Met al het voorgaande ben ik uiteraard benieuwd wat St.Vincent en de Marathon in het bijzonder gaat brengen dit jaar. Ik weet alle ogen zullen gericht zijn, en hoop de verwachtingen waar te kunnen maken, maar of de duiven het hier mee eens zijn? Zullen we hopelijk zaterdag met St.Vincent gaan zien.

De week er op staat ook ( Agen Z.L.U ) en Bordeaux middaglossing op het programma. Op beide vluchten is de planning dat er duiven mee gaan. Op Bordeaux gaan in ieder geval alle jaarlingen mee en een paar oude ( minus “De 450” ). Voor de overige vluchten zal het echt zoeken gaan worden, wat betreft de pennenstand. Omdat ik niet verduister zijn er al die 3 en 4 pennen hebben gegooid. Dit zal uiteraard niet alleen bij mijn duiven zo zijn, maar dat is ook een keuze geweest van mijzelf. Alle handelingen welke hiervoor verricht moeten worden om het vroegtijdig pennen gooien tegen te gaan is niet mijn ding, en laat dan ook graag de natuur het liefst zijn gang gaan.

Medisch

Bij de gezondheidscheck bij Dr. Henk de Weerd 14 dagen voor St.Vincent bleken er 2 licht het geel te hebben, hier is er voor gekozen om alleen deze 2 individueel met een Belgamagic te behandelen. Omdat ik de duiven ook nog niet voor de koppen had behandeld, is in overleg met Henk gekozen voor een Ornithose kuur van enkele dagen, en hierbij viel mij op dat er dit bij enkele duiven ook echt nodig was ( eigen fout ) want bij enkele duiven bleken de koppen behoorlijk dicht te zitten, en schudde hun koppen flink leeg.

We gaan het zien wat dit jaar weer gaat brengen, het evenaren van zo’n schitterend seizoen als vorig jaar, is haast niet mogelijk. Persoonlijk zou ik niet met de wetenschap van vorig jaar vooraf al met de helft blij geweest zijn.

We wachten af en het gaat zoals het gaat. Ik wens allen een goed seizoen toe en dat de beste mogen winnen, en blijf vooral gezond.

Naar alle berichten