Op het moment van schrijven liggen de meeste jongen geringd, en zijn de eieren van de koppels welke ik verlegd heb ook aan het uitvallen. Ik moet zeggen dat ondanks dat ik op dit moment nog weinig in de kooi kom ( meer hierover verder in dit verslag ) zien de duiven er goed uit en liggen de jongen met een blakende gezondheid in de schalen.

Normaal verleg ik de eieren van de kwekers en de betere vliegers gelijk zodra ze het 2e ei hebben gelegd. Maar zijn nu enkele dagen langer blijven liggen omdat ik op het moment van het afleggen van de eieren zelf nog niet lang genoeg in staat was om langer bij de duiven te verblijven. Gevolg is dat er nu ook bij de jaarlingen jongen tegen mijn principe in waren uitgevallen. Door ruimte gebrek kweekte ik de afgelopen jaren weinig uit de jaarlingen. Menig keer werd en wordt ik hierop aangesproken door verschillende liefhebbers die zeggen dat is toch zonde. Dat is het ook want het soort/lijnen zijn aan elkaar nauw verband, en hoeveel goeie duiven zijn er niet voortgekomen uit jaarlingen. Maar dat is ook duivensport en moeten er keuzes gemaakt worden.

Zodra de eerste jongen bekwaam zijn krijgen diegene welke een bon hebben gekocht een seintje wanneer ze hun aanwinst hier kunnen komen ophalen.

Deze week zijn ALLE duiven ingeënt tegen Paramixo. De planning hiervan was eerder maar heb ik moeten verzetten omdat ik zelf nog lang niet in staat was om alle duiven hiervoor in handen te pakken.

Ondanks het voorgaande zal toch ook hier een start gemaakt moeten gaan worden met de voorbereidende vluchten voor het nieuwe seizoen. De duiven zullen dit jaar zonder vooraf ook maar 1 keer weg te zijn gebracht, gelijk met de vrachtwagen in de vereniging mee moeten. Dit weekend staat Bierges op het programma wat een kleine 100 km voor mij is. En zullen verder als het kan bij goed weer wekelijks de mand ingaan.

Eigen gezondheid.

Zoals al eerder gememoreerd gaat het met mijn eigen gezondheid nog niet echt lekker. De ene dag gaat het gelukkig wel wat beter dan de andere, maar toch ben ik bij lange na niet de oude. De normale dagelijkse bezigheden gaan redelijk, de verzorging van de duiven is nog een enorme opgave voor mij. De verwachte werking van de nieuwe medicijnen wil ook nog niet echt vlotten. De longarts uit het ziekenhuis belde mij afgelopen vrijdag zelf op met de vraag hoe het met mij ging. En omdat ik aangaf het nog niet echt wilde vlotten heeft ze een extra kuur met Prednisol voorgeschreven ( naast de al andere 6 medicijnen ) in de hoop het herstel hiermee wat te doen vlottrekken.

Al met al kijk ik toch al wel stiekem uit naar het nieuwe seizoen, zeker als ik zie hoe de kweek is gegaan en de jongen er schitterend bijliggen, is een genot om even bij de duiven te kunnen zijn.