Aanvang seizoen 2020

Nu we gisteren van het N.P.O te horen hebben gekregen dat we per 11 mei ( onder de strikte voorwaarde waaraan we ons allen dienen te houden ), voorzichtig mogen gaan starten met het seizoen 2020, kunnen we voor onszelf als liefhebbers ook gaan plannen.

Nu de meeste geschonken bonnen de afgelopen periode zijn verzilverd door de kopers, en ik de tevreden gezichten en de reacties van deze mensen zag, nadat iedereen minimaal 3 jongen hebben meegekregen geeft ook weer een enorme voldoening, en is ook voor mij genieten van de sport zoals deze zou moeten kunnen zijn. Buiten de bonnenkopers heb ik ook nog enkele liefhebbers uit mijn eigen vereniging gelukkig kunnen maken met wat jongen en wat eieren. Alles bij elkaar zijn er op deze manier toch tegen de 40 jongen weggegeven, nu zult u denken dat is veel maar door de onzekere tijd waarin wij nu leven, en er voor te zorgen dat ik niet al te veel duiven op de hokken krijg, kon ik na zo’n fantastisch seizoen vorig jaar met deze jongen een ander ook een plezier te doen.

Hier zitten de toekomstige weduwnaars op verse eieren en mogen hier nog 5 tot 6 dagen broeden, dan gaan deze op weduwschap, van de betere weduwnaars en enkele kwekers gaan de eieren naar wat voedster koppels, de nestduiven zijn inmiddels al gescheiden en worden wanneer bekend wordt wanneer we de eerste fondvlucht gaan vervliegen hiervoor gekoppeld, bij de kwekers liggen nog een enkel jong dan wil ik voor deze duiven een rust periode inlassen, om te kunnen recupereren, en zullen later in het seizoen herkoppeld worden.

De duiven werden op dit moment nog zo rustig mogelijk gehouden, en werden om de andere dag een kooi uitgelaten, nu we weten dat we mogelijk kunnen gaan starten is er ook hier werk aan de winkel en gaan we hier ook de duiven voorbereiden op het seizoen, en zullen de dagelijkse trainingen worden opgevoerd.

Wat mij hier op de kooien opviel is dat de duiven al redelijk vroeg pennen begonnen te gooien, wat ik ook hoor bij collega melkers dat dit ook bij de meeste het geval was, dit komt volgens mij doordat de duiven nu te lang stil zitten.

Afgelopen periode ben ik benaderd door Jacco van Nieuwamerongen van het marathonduivenjournaal, om een reportage van mij te mogen plaatsen, inmiddels is hiervan ook DEEL 4 geplaatst, en heb hierover al vele positieve reacties mogen ontvangen.

Voor nu wens ik iedere liefhebber een heel goed seizoen toe, houd u allen aan de regels en blijf hiermee vooral GEZOND !

Naar alle berichten
Contact opnemen