Het is weer een klein maandje geleden dat ik het laatste nieuws heb bijgewerkt hier op mijn site, dat heeft alles te maken met hoe ik mij op dit moment voel. Gelukkig gaat het wel wat beter en kan ik gelukkig ook wat meer aandacht besteden aan mijn duiven.

De weduwnaars hebben op dit moment 5 vluchten gehad Bierges 98 km, Bierges 98 km, Niergies 194 km, Melun 359 km en Pont st Maxence 298 km. De nestduivinnen en de 5 losse duivinnen hebben 1 vluchtje meer gehad Melun 359 km. Onder normale omstandigheden probeer ik de duiven voorafgaand aan de fond-vluchten wekelijks bij goed weer in te korven. Dit jaar met de wekelijkse Noord/Noord-Osten winden vind ik het voor de jaarlingen wat te zwaar om onder deze omstandigheden wekelijks in te korven. Als de wind uit deze hoek blijft waaien krijgen ze het toch al zwaar genoeg hier met een Chateauroux en twee 800 km vluchten in het vooruitzicht. Gek genoeg hebben de duiven net als vorig jaar in de voorbereiding wat luchtweg problemen gehad. Ik wijt dit meer aan de huidige weersomstandigheden met de sterk wisselende temperaturen en de Noord-Oosten wind tijdens de trainingsvluchten. Inmiddels zijn de duiven hiervoor behandeld en lijkt er wat verbetering in te komen.

Aanstaand weekend zullen nagenoeg alle duiven worden ingekorfd een deel op Morlincourt en de duiven bestemd voor Agen/ZLU en Bordeaux gaan naar Chateauroux. Met de te verwachten temperaturen van tegen de 30 graden en weer een N-O wind zal het aanpoten worden voor de duiven.

Op 27 mei zijn de nestkoppels/vliegers gekoppeld en de eerste koppels hadden al op 3 juni hun 1e ei gelegd ( 8 dagen ) dus met de gezondheid zal het wel goed zitten. Hiervan gaan ook enkele duiven van mee naar St.Vincent op 10 dagen broeden.

Ik ben benieuwd hoe het seizoen zich nu gaat ontwikkelen, zeker met de wetenschap dat de verzorging afgelopen maanden door mijn gezondheid minimaal was. Maar mag zeker geen excuus zijn, de duiven hebben de afgelopen jaren tenslotte bewezen uit het goede hout gesneden te zijn.

Nu St.Vincent steeds dichter bij komt begint het ondanks alles toch ook hier weer te kriebelen.

Ik wens iedereen alvast een super seizoen toe.