Inmiddels is het seizoen in volle gang, en hebben we de eerste vluchten al achter de rug. De duiven komen naar omstandigheden redelijk goed naar huis, maar desondanks heb ik wel al een paar verliezen te betreuren gehad van enkele jaarlingen maar ook de “Barca” is op Bierges achter gebleven.

De meeste jongen bestemd voor de bonnenkopers zijn inmiddels naar volle tevredenheid van de kopers opgehaald, en hopelijk zitten er weer een paar toppertjes voor hun bij.

Samen-kweek met Nationale overwinnaars.

Bij de bonnen kopers zaten ook dit jaar weer enkele liefhebbers welke al voor de 2e en 3e keer hier terug kwamen. Afgelopen maandag kwam ook Guy Fijen uit Nieuw-Namen hier zijn bon verzilveren. Hij had 1 duif bij om mij te laten zien. Achteraf bleek dit de winnares van NATIONAAL BERGERAC 2022 tegen ruim 25.000 duiven. Nadat Guy hier ook verschillende duiven in handen had gehad waar hij ook uiterst tevreden over was. Uiteindelijk kreeg hij ook mijn “Porsche” in handen en was hier ook erg van onder de indruk. Al snel kwamen we overeen om met “Pauline” ( zo heet inmiddels zijn Nationaal winnares ) en mijn “Porsche”  samen-kweek te gaan doen.

Ik voel mij inmiddels zeer vereerd dat men mij hier voor het tweede jaar op rij ( vorig jaar Cees Elsakkers met zijn “Ria” de 1e Nationaal Dax 2018 ) een Nationaal winnaar wordt aangeboden om samen-kweek mee te doen. Met dit aanbod kan het haast ook niet anders dat men heel veel vertrouwen in mij en mijn duiven moet hebben, dat doet mij ook erg deugd.

Bekijk de volgende link naar de reportage gemaakt door Pigeonpixels.com

Komende week zullen hier de laatste jongen ( voor eigen gebruik ) gespeend worden en kunnen de doffers op weduwschap. Dan begint voor mijn gevoel het seizoen pas echt. Ook de nestduiven ( vliegers )  zitten op dit moment gescheiden waarvan de duivinnen tijdelijk bij de jongen zijn gehuisvest.

Op het moment van schrijven heb ik mijn duiven voor Morlincourt nier ingekorfd omdat ik het weer niet vertrouwde. Afgelopen 2 weken zijn de vluchten al 2 maal uitgesteld en hebben de duiven steeds een nacht extra mand gehad. Omdat volgende week weer een vlucht vanuit Melun met 2 nachten mand op het programma staat, heb ik mijn duiven 1 weekje rust gegeven.

Deze week rust geeft mij de gelegenheid om de duiven bij dierenarts Dr. Henk de Weerd een gezondheidscheck te laten uitvoeren.  Binnenkort zal ik ( al dan niet met hulp ) dan ook de kooi hier een grondige schoonmaak gaan uitvoeren. En kan ik mij volledig gaan richten op de duiven en de trainingen aan huis ook te gaan maximaliseren.

Eigen gezondheid

Afgelopen periode wordt mij met grote regelmaat gevraagd hoe het met mijn gezondheid gaat. Ik kan niet anders zeggen dat het allemaal nog niet erg optimaal is. Het hoesten en de kortademigheid komen regelmaat terug. De ene dag gaat het de andere weer helemaal niet. Wat mij ook erg zorgen baart is dat ik in de afgelopen periode al 1 keer zonder waarschuwing vooraf buiten bewustzijn ben geraakt. Komende week moet ik weer bij de longarts zijn voor de uitslag van de afgelopen week uitgevoerde longfunctie en bloedafname. We hopen er maar het beste van.