Het marathon seizoen zit er voor mij dit jaar weer op. Terugkijkend zou ik dit jaar snel willen vergeten. Niet wat de duiven betreft maar de gezondheid problemen van mijzelf welke vanaf afgelopen winter mij behoorlijk parten hebben gespeeld. Nu begrijp ik de wijze woorden van mijn vader des temeer, hij zei altijd “in de winter moet je de prijzen verdienen”. Hij doelde hiermee natuurlijk op de verzorging en de duiven zo gezond mogelijk de winter doorbrengen. De verzorging was deze winter minimaal, ondanks dat waren er in mijn ogen geen zichtbare gezondheid problemen bij de duiven. Het begin van het kweekseizoen (bij de kwekers ) werd daarom ook later gestart hier, maar ging eigenlijk toch erg vlotjes. Reden om te denken dat de duiven weinig negatieve gevolgen hadden ondervonden van de minimale verzorging. Mijn gezondheid was in die periode dusdanig achteruit aan het gaan dat na een uitgebreid long en bloed onderzoek ik mij plots in de avond per direct moest gaan melden bij de acute hulp en direct onder de scan moest op verdenking van een long embolie. Gelukkig was dit niet het geval. En na verschillende medicijnen kwam er eindelijk wat verbetering maar gaat het helaas nog steeds met ups en downs.

De duiven.

Het seizoen 2023 is achteraf een behoorlijk zwaar seizoen geworden, op vele kooien is het duivenbestand behoorlijk gereduceerd. Zo ook hier zijn er de nodige verliezen geweest waarbij enkele vaste bewezen duiven van een relatief kort trainingsvluchtje zijn achter gebleven. Onder andere “Barca” , “De 876” en “Little Hero” waar ik behoorlijk buikpijn van heb ondervonden. Met de wetenschap dat ik 2 jaar geleden ook nog eens 3 goede vliegers naar de kweek heb gedaan op een relatief klein duivenbestand was het noodzaak dat er weer andere duiven moeten gaan opstaan. Gelukkig heb ik de laatste jaren het geluk gehad dat dit altijd wel het geval is geweest omdat ik zo langzamerhand wel mag gaan spreken van een eigen stammetje welke dergelijke verliezen redelijk tot goed hebben weten op te vangen.

Met bovenstaande wetenschap mag ik zeker niet klagen zoals het seizoen is verlopen, de echte kop zat er weleens waar niet voldoende in maar had meer te maken met mij zelf en de voorbereiding van de duiven dan aan de kwaliteit van de duiven. De duiven wisten toch nog een behoorlijk prijspercentage tevoorschijn te toveren.

Nationaal Sector 1

St.Vincent 15 10 67%
Bordeaux 15 8 53%
Dax 10 7 70%
Tarbes 8 4 50%
Bergerac 10 6 60%
Totaal 58 35 60%
 

Nationaal sector 1a

St.Vincent 15 10 67%
Bordeaux 15 9 60%
Dax 10 7 70%
Tarbes 8 4 50%
Bergerac 10 6 60%
Totaal 58 36 62%
 

 

 

Deelname Petra

Zoals jullie misschien al hadden gezien heeft Petra voor het eerst ook een paar vluchtjes meegedaan op de Marathon. En zeker niet onverdienstelijk. Op Bordeaux haar 1e vlucht had ze 4 duiven mee en draaide er 3 goed in de prijzen en werd hiermee 3e Grootmeester in de Afdeling Brabant-2000 en 16e Grootmeester Nationaal Sector 1. Op Bergerac had ze er 6 mee waarvan 5 in de prijzen en werd hiermee ook 3e Grootmeester in de Afdeling Brabant-2000 en 7e Grootmeester Nationaal Sector 1.

De behaalde prestaties hier van afgelopen jaren betekent niet dat ik achterover ben gaan zitten, en waren zeker hier in Nederland maar ook ver daarbuiten opgevallen. Diegene welke mijn nieuwsblogs regelmatig volgen hebben kunnen lezen dat mij vorig jaar al was aangeboden om samen-kweek te doen met “Ria” de 1e NATIONAAL Dax 2018 van Kees Elsakkers.

Maar ook dit jaar werd mij wederom een duif aangeboden om samen-kweek mee te doen, dit keer was het “Paulien” van Guy Fijen welke in 2022 de 1e NATIONAAL Bergerac speelde en tevens de snelste van heel Nederland tegen 25.618 duiven was.

Het feit dat mij dergelijke duiven worden aangeboden blijkt wel hoeveel vertrouwen men in mijn duiven heeft. Hopelijk geven ook deze duiven mijn duiven een positieve boost om de lat voor de toekomst nog hoger te kunnen leggen.

Nieuwe koppelingen

Omdat ik ook nog altijd op zoek ben naar beter, heb ik de afgelopen maanden enkele koppels samengesteld al dan niet ingeteelt en ben over de jongen hiervan zeer tevreden. Kinderen/kleinkinderen uit deze koppelingen zullen in de toekomst hier worden uitgetest omdat ik hier heel veel vertrouwen in heb. Ook zullen er hiervan enkele jongen deze winter worden aangeboden bij PIGEONCOM en DUIVENNET welke meer dan de moeite waar zullen zijn.

Schenkingen bonnen

Door de vele aanvragen van bonnen moet ik ook dit jaar weer behoudens enkele reeds toegezegd bonnen, mij beperken tot het schenken alleen aan de verenigingen waar ik zelf bij inkorf. Gezien mijn beperkte duivenbestand vraag ik hiervoor uw begrip.

Tot zover deze resumé