Inkorving Dax

Inmiddels heb ik de voor mij 4e vlucht (Dax) ingekorfd van dit seizoen. In dit bijzondere Corona jaar waarin we later van start zijn gegaan met onze duiven, maar ook langer dan normaal zullen doorgaan. Is het voor iedereen en voor mij niet anders, zoeken naar duiven welke nog redelijk in de pennen zitten. Natuurlijk ben ik hierin niet de enige. Zoals ik al eerder heb geschreven verduister ik mijn duiven niet, dat is een bewuste keuze van mij. Een en ander heeft tot gevolg dat de rui hier bij mij de meeste al tot de 4e en 5e pen is gevorderd.

Mijn principe is om geen duiven die inmiddels al een  5e pen gegooid hebben nog verder te spelen ( zeker geen duiven waar ik mee verder wil ). De weersvoorspelling voor komend weekend is dat het rond de 30-35 graden gaat worden. Afgezien het tijdstip van het jaar, en een duif welke zijn 5e pen er al uit heeft gegooid is de kans zeer aannemelijk dat hij/zij in de mand met deze warmte ook het bovendek zal gaan loslaten.  Omdat de kans voor een dergelijke duif dan minimaal is om een behoorlijke prijs te kunnen pakken, of erger nog te verspelen is in mijn ogen te groot.

De duiven komen tot nu toe goed naar huis, met zeer weinig verliezen tot nu toe ( 2 stuks ) van de marathon vluchten nog niet 1 duif verspeeld ( gisteren kwam de laatste van Bordeaux ). Omdat ik normaal jaarlijks toch minimaal 40% jaarlingen wil aanvullen, zal ik voor de duiven welke er nu nog op de vlieghokken zitten de lat hoger moeten leggen ( is misschien ook wel een luxe probleem ).

Voor Dax zijn er 15 doffers ingekorfd ( 11 weduwnaars & 4 nestdoffers ) waarvan de meeste al hun 4e pen hebben gestoten, dus is het ook voor mij afwachten of ze de resultaten van afgelopen vluchten een gevolg kunnen geven.

Voor iedereen welke ook duiven mee heeft veel succes, en geniet vooral van het mooie weer en de aankomsten van uw gevleugelde vrienden.

Naar alle berichten