Omdat stilstand achteruitgang betekent, en men altijd op zoek moet naar betere duiven welke jezelf bezit. Heb ik de afgelopen tijd o.a. benut voor het bezoeken van enkele Marathon TOPPERS. De focus zal hier de komende jaren niet alleen op de Marathon vluchten ( middaglossingen ) liggen, maar ook op de Z.L.U vluchten ( ochtendlossingen ). Afgelopen 2 seizoenen heb ik al voorzichtig aan deze vluchten deelgenomen en smaakt vooral naar meer.

Ondanks dat ik met mijn eigen duiven heb aangetoond ze ook de ochtendlossingen aan te kunnen, ben ik van mening dat de duiven voor de ochtendlossingen van iets andere orde zijn dan de middaglossingen. Natuurlijk blijven er altijd uitzonderingen welke de regel bevestigen. Omdat ik altijd op zoek ben naar echte kop vliegers, heb ik de afgelopen tijd enkele liefhebbers bezocht welke zich ook in seizoen 2020 bij de absolute Nationale Top van Nederland hebben gevestigd.

B.Jansen & Co ( Bavel )

Een van mijn eerste bezoeken was aan Fran & Helma Jansen uit Bavel (2e Nationaal Barcelona 2020).

Natuurlijk kende ik Fran ( oppervlakkig ) al voor langere tijd. In een uitvoerig gesprek, waarin we de beleving van de duivensport in al zijn facetten bespraken. Bleek dat onze denkwijze en beleving van onze mooie hobby behoorlijk wat raakvlakken hebben. In dit persoonlijke gesprek heb ik Fran leren kennen als een man welke het (duiven) hart op de juiste plaats heeft.

Natuurlijk had ik de prestaties van deze combinatie al langere tijd in het vizier. Omdat mijn ambities voor de komende jaren uiteindelijk ook op Barcelona gericht zijn, waar kan je dan beter terecht dan bij o.a. deze combinatie welke al jaren de Nederlandse Top met hun schitterende uitslagen weet te verrassen.

Afgesproken is dat komend seizoen enkele jongen ( uit hun Barcelona lijn ) naar Breda zullen verhuizen.

Jan & Twan Nobels ( Achthuizen ) 

Mijn 2e bezoek was er een aan de Combinatie Jan & Twan Nobels ( 7e Nationaal kampioen Marathon 2020 ). Deze combinatie is al jaren een gevestigde naam in de duivensport. Met name op de middaglossingen en op de Z.L.U weet deze combinatie hun mannetje te staan.

Deze combinatie woonachtig in Achthuizen aan een prachtige dijkwoning, met hierachter een zee van ruimte om hun hobby optimaal te kunnen uitvoeren. Na ook hier een uitvoerig gesprek met in eerste instantie Twan te hebben gevoerd. Blijkt dat er ook hier veel raakvlakken zijn wat betreft de beleving van de duivensport, natuurlijk zal dit ook te maken hebben met onze gezamenlijke interesse voor de Marathonvluchten en de Z.L.U.

Hierna hebben we de duiven in zeer ontspannen sfeer vele duiven in handen genomen. Wat mij opviel was de diversiteit van  het type duif welke deze combinatie heeft zitten. Natuurlijk hebben we allemaal voor onszelf een voorkeur voor een bepaald type duif. Wat ik belangrijker vind is de kwaliteit van de duif om vroeg op de klep te vallen ik zeker prefereer. Als ze dit meerdere keren doen worden ze vanzelf mooi.

Omdat ik volgend seizoen ook enkele duiven van deze combinatie wilde aanschaffen, stelde Twan mij voor om bij wijze van samenwerking wat duiven onderling uit te wisselen. Deze afspraak is dan ook gemaakt en hoop op een vruchtbare samenwerking zodat we samen kunnen trachten om onze hokken voor de komende tijd te versterken.

Johan Vink ( Balk ) 

Mijn 3e bezoek was aan Johan Vink uit het Friese Balk. De reden dat ik bij Johan langs ging was om mijn jongste aankoop persoonlijk op te halen, welke op de verkoop van Stars of the Sky bij “Toppigeons” Omdat ik het met dergelijke aankopen prettig vind dat hiervan een DNA certificaat wordt gemaakt is dit ook in gang gezet en inmiddels ingediend.

Gaande de koffie werd mij al snel duidelijk dat ook Johan een man is die net als ik het hart op de tong heeft, zegt ook gewoon waar het op staat en neemt voor niets en niemand een blad voor de mond. Heerlijk spek naar mijn bekkie. Johan woont in een schitterende omgeving met een royale tuin, maar dit wil niet zeggen dat er meters kooien staan, nee Johan behoort ook tot de kleinere liefhebbers. Hij is in het bezit van  verschillende goeie duiven afkomstig van verschillende TOPHOKKEN. De meest in het oog springende duif is wel zijn vale SUPER duivin “JADA”  1e Nat Orange `19 – 2e Nat Orange `17 en 4e Nat Orange `18. Een prachtige zacht gepluimde duivin. Een duif met zulke prestaties zijn heel dun gezaaid, en is ieders droom om dergelijke duif in je bezit te mogen hebben.

Mijn aangeschafte duif is een inteelt product zoon x dochter uit deze “JADA” en van vaderskant “Son MG430 x New Jade 7” Jelle Jellema. Eerder genoemde zoon en dochter zijn kinderen uit een samen-kweek van Johan met Jelle Jellema, welke de prestaties van “JADA” ook was opgevallen.

Omdat de “Son MG430” een zoon is van SUPERKWEKER MG 430 van Jelle Jellema ( original Arjan Beens ) en op zijn beurt weer een zoon is uit “Mr Beautiful” waarvan ik ook 1 rechtstreekse heb zitten, gekoppeld aan “Dinie” 1e Nationaal Perpignan 2014 ( Arjan Beens ). Leek het mij perfect om juist deze lijn wat te proberen in te kruisen in mijn duiven.

Hopelijk gaat mijn nieuwe aanwinst brengen wat ik er van verwacht. Hoop doet leven.

Mario de Vogel ( Bodegraven )

Ook van deze jonge liefhebbers uit Bodegraven, welke net als ik klein is behuisd. Maar zijn prestaties zijn er ook niet minder om. Hij werd afgelopen seizoen 2020 1e Nationaal Marathon Kampioen aangewezen. En dat met net als ik zo weinig duiven een TOP prestatie.

Ook van dit hok is een bon aangeschaft voor een jonge duif 2021.

Kortom wij zitten ondanks dat we zelf zeker niet mogen klagen over de prestaties de laatste 2 jaar, ook niet stil en zijn nog steeds op zoek naar wat goeds.

Zoals ik eerder al melde stilstand is achteruitgang.

Volgende week worden hier weer enkele duiven op de foto gezet om mijn site weer verder aan te passen, ik hoop vóór de kerst de foto’s uitgewerkt terug te ontvangen, zodat ik ze op de site kan zetten.

Inmiddels is mijn verbouwde kweekhokje ook klaar voor het seizoen 2021

Ik houd u op de hoogte, kijk dus regelmatig op mijn site om volledig op de hoogte te blijven.

Naar alle berichten