Op 16 mei kregen we dan eindelijk het verlossende woord om voorzichtig te starten met het duivenseizoen 2020, weleens waar met trainingsvluchten maar ik was allang blij dat er beweging in ging komen.

Omdat ik zelf nog steeds de hoop had/heb dat we spoedig vanuit de vertrouwde vlieglijn mochten gaan vliegen heb ik zo lang mogelijk gewacht met het scheiden van de toekomstige weduwnaars. Op 18 mei heb ik de knoop doorgehakt en ze dan toch maar op weduwschap gezet.

Omdat zoals ik eerder al had geschreven mijn jaarlingen weinig ervaring hadden, omdat ik ze vorig jaar maar tot Quievrain had gespeeld, en met het oog op het begin van het seizoen van 23 mei vanuit een oost-zuid-oosten vlieglijn heb ik er voor gekozen om ze eenmalig zelf die richting uit te brengen, ik had er voor gekozen om ook alle oude mee te nemen, want zo dacht ik, dan trekken de jaarlingen wel met de oude mee, maar dat was geenszins het geval, want met name de oude hadden het best lastig vanuit Eersel, afstand voor mij 45 km. Uiteindelijk bleef er 1 duif achter en dat was 1 oude ervaren duif.

Op 23 mei dan toch alleen maar de  jaarlingen in de mand gedaan en een paar toekomstige nest duivinnen voor de 1e africhtingsvlucht van de Afdeling Brabant-2000 vanuit Weert, die kwamen achteraf toch vlot naar huis, en volgde elkaar lekker vlot op, wat mij toch weer wat vertrouwen gaf in de jaarlingen.

Op 30 mei hebben we Ittervoort gevlogen, nu had ik er voor gekozen om ALLE vliegers weer in te korven, omdat er van deze vlucht ook een test uitslag werd gemaakt, kon ik zien hoe ze er werkelijk voor stonden, ik mag over deze vlucht ook niet klagen, ook hier kwamen ze vlot naar huis, en stonden er zowaar 12 op de uitslag, voor mij een ongekende luxe tussen al die rappe mannen/duiven, en dit met mijn fond-duifjes, s’avonds ontbraken er nog 2 oude, maar die zijn de volgende dag gekomen. Naar mijn mening zullen ze dan wel in orde zijn, en is het zaak om ook dit zo te proberen vast te houden.

Hopelijk krijgen we deze week te horen hoe het verdere vluchtprogramma er uit gaat zien, zodat ook ik weer een eigen planning kan gaan maken, voor het koppelen van de nest duiven, en de selectie van welke duiven ik op welke vlucht wil gaan spelen.

Het doorgaan van de  Z.L.U vluchten is op dit moment nog erg onzeker, ook hier hoop ik komende week meer duidelijkheid over te krijgen, want als het enigszins kan probeer ik ook hier enkele duiven voor te reserveren.

Net als bij menig melker begint het ook hier bij mij weer te kriebelen, en kijk ik uit naar de Marathon vluchten, het is altijd voor iedereen afwachten, het gezegde luid ook niet voor niets ( resultaten behaald in het verleden zijn geen garantie voor de toekomst ). We gaan het hopelijk zien dit jaar en mogen we achteraf misschien weer tevreden terug kijken op een succesvol jaar met een positieve balans.

Voor nu wens in IEDEREEN een heel goed seizoen, geniet van uw duiven en blijf vooral gezond.

Naar alle berichten